Adanalı Mühendis Dostext ile İşitme Engellilere Umut Oldu

Adanalı Mühendis Dostext ile umut olacak

Bu harika haber herkesi çok sevindirdi ! Adanalı Mühendis Dostext ile işitme engellilere umut oldu ve bu gerçekten takdire şayan. Bu tür inovatif çözümler, toplumda daha fazla farkındalık yaratmamıza ve herkesin yaşama eşit katılmasına yardımcı oluyor. Umuyorum ki bu teknolojiyle daha fazla insanın hayatına dokunacak ve onlara kolaylık sağlayacak. Adanalı Mühendis Dostext ile İşitme Engellilere Umut Oldu ve yaratıcı fikirler her zaman değerlidir.

DOSTEXT YAZILIM

Adana’da hurda ve kağıt toplama işiyle geçimini sağlayan Zeytun ailesinin 9 çocuğundan biri olan Göncü Musa Zeytun, hayallerinde sınırları zorlayan bir hedefe odaklanmış bir bireydi. O, maddi zorluklarla dolu bir çevrede büyürken bile yılmadan azmi ve kararlılığıyla öne çıkan parlak zekası sayesinde mekatronik mühendisi olma hayalini gerçekleştirdi.
Bugün 29 yaşında olan Zeytun, sadece kendi alanında değil genel olarak başarılı projelere imza atmış bir isimdir. İşitme engellilerin iletişimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği yazılım projesi de bu başarıların sadece bir örneğidir. Hayatta karşılaştığı her engeli fırsata dönüştüren ve başarıya giden yolda kararlı adımlar atan Zeytun, gelecek nesillere ilham olacak nitelikteki bir Türk gencidir.

Adanalı Mühendis Dostext ile umut olacak
Adanalı Mühendis Dostext ile umut olacak

”Ne iş yaparsam yapayım en iyi şekilde yapmam gerekiyordu”

Çalışkanlığı ve gayreti sayesinde başardığını vurgulayan Zeytun, ”Çevremdeki ortam değişti, insanlar değişti. Dün başka bir şey söyleyen hocalarım bile bugün yanımdaydı. Her ne iş yaparsam yapayım en iyi şekilde yapmam gerekiyordu ve bunu çalışkanlığımla gayretimle var etmeye çalıştım” dedi.

İşitme engelliler için proje geliştirdi.

Zeytun, geliştirdiği projesini büyük bir tutku ve heyecanla anlatıyor. Dostekst projesi, adeta bir dönüm noktası niteliğinde; 1.0, 2.0 ve 3.0 olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada işitme engelliler için yazıları ve sesleri anında işaret diline çeviren bu inovatif uygulama, iletişim engellerini kaldırmakta büyük rol oynuyor. İkinci aşamada ise sağır bireylerin konuşmalarını yazılı ya da sesli formatta anlık olarak aktaran bir özelliğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Ancak Zeytun’un hedefi bununla sınırlı değil; projenin 3.0 versiyonunda ise metaverse konseptini de entegre etmeyi planlıyor – bu da projenin geleceğe yönelik ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.

Bu yenilikçi projeyi daha da ileriye taşımak için yatırımcılardan destek bekleyen mühendis, sadece teknoloji alanındaki başarısıyla değil aynı zamanda gençlere ilham veren mücadeleci ruhuyla da dikkat çekiyor. Köy köy dolaşarak çocuklara kendi uzmanlık alanında bilgi vermesi, onun sadece bir mühendis değil, aynı zamanda topluma fayda sağlayan bir lider olduğunu kanıtlar nitelikte.

Zeytun geliştirdiği projeyi şu ifadelerle anlatıyor:

“Dostekst projesi 3 adımdan oluşuyor. 1.0, 2.0 ve 3.0. 1.0 adımında işitme engelliler yazıları ve sesleri o uygulama işaret diline çeviriyor. 2.0’da ise o sağır kişi ben iyiyim sen nasılsın dediğinde sizin telefonunuza yazı veya ses geliyor. 3.0’da ise metaverse”

Projesini geliştirmek için yatırımcılardan yatırım bekleyen mühendis, aynı zamanda mücadelesi ile de gençlere örnek oluyor.

Bu amaçla, köy köy gezerek çocuklara kendi alanı ile ilgili bilgi veriyor. Çocuklara kendi alanı ile ilgili bilgi vermek için köy köy dolaşmak harika bir fikir! Bu şekilde doğrudan onlarla etkileşime geçerek bilgi paylaşabilir ve onların ilgisini çekebilirsiniz. Eğitim ve bilgi paylaşımı her zaman değerlidir, eminim bu çocuklar için çok faydalı olacaktır.

16.07.2022 Haberin Linki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir